Доступність посилання

ТОП новини

В Азербайджані закрили телеканал через плани інтерв’ю з опозиційним турецьким діячем


В Азербайджані, що має союзницькі стосунки з Туреччиною, закрили незалежний телеканал, що планував передати інтерв’ю з опозиційним турецьким діячем Фетхуллахом Ґюленом, якого Анкара звинуватила в організації недавньої спроби перевороту.

Апеляційний суд у столиці Азербайджану Баку підтримав скасування ліцензії телеканалу ANS за позовом Національної ради телебачення і радіомовлення країни відповідно до азербайджанського законодавства, що дозволяє закривати засоби інформації на підставі «екстремістського змісту» їхніх матеріалів.

Як заявила Нацрада, телеканал «став на позицію, що суперечить стратегічному партнерству між азербайджанським і турецьким народами, запропонувавши підтримку Фетхуллахові Ґюлену і його прихильникам, які організували криваві події, що призвели до численних смертей».

Влада Туреччини стверджує, що відомий проповідник Фетхуллах Ґюлен, який живе у США, був організатором спроби перевороту 15 липня. Ґюлен, що лише кілька років тому був союзником нинішньої влади, та став її критиком через корупцію в ній, відкидає звинувачення.

XS
SM
MD
LG