Доступність посилання

ТОП новини

ООН: за час збройного конфлікту на Донбасі загинули понад 9 500 людей


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

В Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини заявляють, що за час збройного конфлікту на Донбасі станом на 31 липня 2016 року загинули 9 553 людей, 22 137 поранених серед українських військових, цивільних осіб та сепаратистів.

Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль Хусейн закликав сторони конфлікту на Донбасі приділити першочергову увагу захисту цивільних осіб.

За його даними, кількість жертв серед цивільного населення істотно зросла за останні два місяці.

«Ескалація бойових дій та супутні жертви серед цивільного населення на сході України за останні два місяці викликають занепокоєння. Цивільні особи вкотре все частіше вимушені ховатися в імпровізованих бомбосховищах в своїх підвалах, іноді протягом цілих ночей – ціна порушення режиму припинення вогню надто висока для жінок, чоловіків і дітей на сході України», – заявив Зейд, якого цитує прес-служба Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Станом на червень, за даними ООН, внаслідок конфлікту на сході України загинули майже 9400 людей, понад 21 з половиною тисяча поранені.

Україна та Захід звинувачують Росію в підтримці сепаратистів на сході України зброєю та особовим складом. Москва заперечує звинувачення в наявності на Донбасі своїх регулярних частин, визнаючи, що в складі проросійських бойовиків воюють «добровольці» з Росії.

XS
SM
MD
LG