Доступність посилання

ТОП новини

Президент МОК про росіян: порушення закону руйнує справедливість


Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах
Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах оприлюднив мотиви своїх дій щодо заборони на участь в Олімпіаді російських спортсменів, пов’язаних із підтримуваною державою допінговою програмою в Росії. За його словами, після оприлюднення доповіді незалежного експерта Річарда Макларена МОК довелося в короткий термін вирішити складні питання.

«Внаслідок цієї доповіді МОК довелося вирішувати більш складне питання про наслідки для окремих спортсменів. Основне питання, на яке ми повинні були відповісти: чи ви можете робити відповідальним будь-якого спортсмена за порушення з боку уряду його країни. Ми мали слідувати правилам справедливості, і справедливість має бути незалежною від політики, і ви не можете відповісти на порушення закону іншим порушенням закону, тому що це руйнує справедливість», – так на прес-конференції в Ріо-де-Жанейро 4 серпня аргументував свою позицію президент МОК Томас Бах.

Раніше цього тижня МОК послабив вимоги щодо допуску на Олімпіаду окремих російських спортсменів, хоча Всесвітня антидопінгова агенція після оприлюднення доповіді Макларена наполягала на усуненні всієї російської команди від участі в змаганнях у Ріо-де-Жанейро.

У Росії заявляють про отримання від Міжнародного олімпійського комітету документів про допуск на Олімпіаду у Ріо-де-Жанейро близько 270 спортсменів з 387, які фігурували в початковому списку російських олімпійців. Про це 4 серпня повідомив голова Олімпійського комітету Росії Олександр Жуков.

Раніше у середу спеціальна комісія Міжнародного олімпійського комітету підтвердила участь в Олімпіаді-2016 кількох російських олімпійських збірних, а також деяких окремих спортсменів.

31-ші літні Олімпійські ігри офіційно відкриваються 5 серпня. Частина змагань, як от футбольний турнір Олімпіади, вже розпочалися.

XS
SM
MD
LG