Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон: причиною затримки допомоги Пакистану є недостатня активність у боротьбі з мережею Хаккані


Пентагон оголосив, що затримує надання військової допомоги Пакистану на суму 300 мільйонів доларів, оскільки Ісламабад не вживає «достатніх заходів» проти мережі Хаккані. Як заявив 4 серпня речник американського оборонного відомства Адам Стамп, допомога відкладена, попри «значні жертви, на які пішли пакистанські військові» в боротьбі з тероризмом з 2014 року.

Мережі Хаккані, яка включена США до списку терористичних організацій, працює в Афганістані й Пакистані. Рішення американського Конгресу передбачає, що 300 мільйонів із загального обсягу мільярд доларів військової допомоги Пакистану в 2016 році можуть бути передані уряду цієї країни тільки після того, як міністр оборони Аштон Картер підтвердить, що Ісламабад домігся задовільного прогресу щодо мережі Хаккані.

Гранична межа для цього траншу минула 30 червня, Картер не схвалив виділення коштів до цієї дати. Видання The Washington Post вперше повідомило про це рішення пізно увечері 3 серпня

Представник міністерства закордонних справ Пакистану Нафіс Закарія в Ісламабаді 4 серпня наголосив, що ці виплати «дозволять Сполученим Штатам підтримати зусилля в боротьбі з тероризмом у Пакистані в спосіб, який служить спільним інтересам обох країн».

XS
SM
MD
LG