Доступність посилання

ТОП новини

Українці лідирують серед прохачів притулку у Чехії, та не серед здобувачів – ЗМІ


Громадян України було найбільше серед іноземців, які у першому півріччі 2016 року просили притулок у Чехії, та шансів отримати його для українців дуже мало, свідчать дані Міністерства внутрішніх справ Чехії.

Як повідомляють чеські ЗМІ з посиланням на МВС країни, у 2016 році українські громадяни подали вже 246 заяв з загальної кількості 765. (Але це на 134 заяви менше, ніж за аналогічний період минулого року.)

На другому місці громадяни Іраку – 131 подана заява. Йдеться насамперед про іракських біженців-християн.

Також велику групу прохачів притулку у Чехії становлять китайці – за перше півріччя цього року вони подали 64 заяви. Понад 60 заяв – від громадян Куби, понад 30 – від громадян Сирії та В’єтнаму.

Всього за перше півріччя цього року розглянули 833 заяви про надання притулку в Чехії, цей статус отримав 131 іноземець.

При цьому, за даними МВС Чехії, за перше півріччя 2016 року було розглянуто 338 прохань про притулок громадян України, в першу чергу поданих раніше, і з них задовольнили лише 8 (вісім). Іще 31 громадянин України отримав статус «додаткової охорони» – так у ЄС позначають тих шукачів притулку, за ким не визнаний статус біженця, але кому дозволяють на певний час залишитися, бо вважають, що їм може загрожувати небезпека в разі повернення додому.

Громадяни України вже тривалий час належать до найбільшої групи іноземців, які просять притулок у Чехії. Зокрема, за 2015 рік українці подали 694 заяви з проханням притулку в цій країні. Загалом за минулий рік у Чехії було подано 1 тисячу 525 заяв із проханням про надання притулку.

На кінець 2015 року статус біженця в Чехії мали 126 громадян України, статус додаткової охорони – ще 318.

XS
SM
MD
LG