Доступність посилання

ТОП новини

Під час землетрусу в Маріуполі обстрілів там не було – військові


Мапа району землетрусу, за даними Європейсько-середземноморського сейсмологічного центру
Мапа району землетрусу, за даними Європейсько-середземноморського сейсмологічного центру

У прес-центрі штабу антитерористичної операції, що триває на частині сходу України проти підтримуваних Росією збройних сепаратистів і російських військ, повідомили, що під час землетрусу, що стався неподалік Маріуполя, обстрілів на цьому напрямку не зафіксували.

Як уточнили військові, вони оприлюднили ці дані у відповідь на численні запити засобів інформації.

Об 11 годині 15 хвилин за місцевим часом неподалік Маріуполя стався землетрус, що відчувався на значній території. Зокрема, його відчули у Кривому Розі й Кременчуку на заході, в Донецьку й Єнакієві на півночі чи в російському Ростові-на-Дону на сході. Цей струс викликав у декого занепокоєння, чи не йшлося про обстріл із якоїсь потужної зброї.

За даними Європейсько-середземноморського сейсмологічного центру у Франції, магнітуда землетрусу склала 4,6. Німецький центр геологічних досліджень визначив її в 4,7. Служба геологічних досліджень США назвала величину магнітуди цього землетрусу як 4,8. А Головний центр спеціального контролю Державного космічного агентства України заявив, що магнітуда була 4,9. Інтенсивність землетрусу в Маріуполі оцінили в IV бали.

Епіцентр землетрусу, за даними європейських і німецьких дослідників, був майже на півдорозі від Маріуполя до Волновахи, між селами Кременівка, Гранітне і Привільне, українці помістили його в село Кальчик, за кілька кілометрів від цієї точки, а американці визначили епіцентр на північній околиці самого Маріуполя. Струс стався, за даними всіх сейсмологів, на глибині 10 кілометрів.

XS
SM
MD
LG