Доступність посилання

ТОП новини

Трамп назвав «сарказмом» заяву про Обаму-«засновника» «Ісламської держави»


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп називає «сарказмом» свою заяву, що «засновником» угруповання «Ісламська держава» є американський глава держави Барак Обама.

12 серпня Трамп розкритикував позицію телеканалу CNN, який, за його словами, «надто серйозно» сприйняв його заяву. «Вони не розуміють сарказму?», – додав Трамп.

10 серпня Дональд Трамп заявив, що «Барак Обама є засновником угруповання «Ісламської держави». А у п’ятницю вранці він повторив цю заяву у двох інтерв’ю.

Відповідаючи на питання ведучого радіо, чи він мав на увазі, що Обама створив передумови для посилення позицій угруповання «Ісламська держава», Трамп відповів: «Ні, я мав на увазі, він є засновником «Ісламської держави».

11 травня Дональд Трамп заявив також, що Барак Обама та кандидатка на посаду президента від Демократичної партії Гілларі Клінтон є «найбільш значущими гравцями» угруповання «Ісламська держава».

Речник Клінтон, своєю чергою, звинуватив Трампа у «поливанні брудом» США і у тому, що він «повторює тези» президента Росії Володимира Путіна.

XS
SM
MD
LG