Доступність посилання

ТОП новини

Оглядач: завдання Путіна – вилучити Київ з процесів вирішення питань щодо України


Міжнародний оглядач українського видання «Новое время» Іван Яковина заявляє, що завдання президента Росії Володимира Путіна – вилучити Київ із процесу ухвалення рішень про долю України. Про це він заявив в ефірі радіопроекту Радіо Свобода Донбас.Реалії.

«Україну в нього (Путіна — ред.) зараз завдання повністю виключити з процесу ухвалення рішень про долю України ж», – сказав Яковина.

За його словами, Путін намагається показати Заходові, що Україна не в змозі вести діалог і вдається до терористичних заходів, і в зв’язку з цим російський президент намагається вилучити Україну з переговорів у «нормандському форматі» для того, щоб ухвалювати рішення про неї в форматі «Росія – Захід».

Крім того, на думку оглядача, у нового, призначеного сьогодні, голови адміністрації президента Росії Антона Вайни тепер буде завдання неформальними каналами намагатися переконати західних лідерів і дипломатів, що з Україною неможливо вести переговори.

10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму, у підготовці терактів Москва звинуватила Україну. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи це повідомлення ФСБ, заявив, що Київ не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору. Він додав, що проводити саміт у «нормандському форматі», про можливість якого говорила днями сама ж Москва, в таких умовах «безглуздо».

Президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Кремля щодо Криму «безглуздими і цинічними». У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією.

Міністерство закордонних справ України заявило, що в Україні рішуче засуджують заяви Росії про причетність Києва до «тероризму» в анексованому Криму як організовану Кремлем чергову провокацію і відкидають всі ці звинувачення як безпідставні.

Водночас і в НАТО, і в ЄС заявили, що Москва не надала переконливих доказів, які підтверджували б її звинувачення на адресу України.

XS
SM
MD
LG