Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко привітав Фіделя Кастро з 90-річним ювілеєм


Фідель Кастро
Фідель Кастро

Президент України Петро Порошенко привітав лідера кубинської революції Фіделя Кастро з 90-річним ювілеєм. Текст привітання оприлюднений на сайті президента.

Звертаючись до Кастро, Порошенко зазначив, що українці з глибокою вдячністю пам’ятають про його особистий внесок у розвиток дружніх відносин між Україною та Кубою. За словами президента, український народ високо цінує допомогу Республіки Куба, яка надала можливість тисячам українцям пройти лікування та оздоровлення після Чорнобильської катастрофи.

Лідер кубинської революції, колишній керівник Куби Фідель Кастро написав лист подяки кубинцям за підтримку в його 90-й день народження. Цей лист, поширений державними засобами інформації Куби 13 серпня, також містить критику на адресу президента США Барака Обами.

Кастро вказав, що, на його думку, Обама під час свого візиту до Хіросіми в травні мав вибачитися за рішення США скинути дві атомні бомби на Японію в 1945 році. Також Фідель Кастро нагадав про конфронтацію зі Сполученими Штатами в час, коли він очолював острів у 1959 – 2006 роках.

Фідель Кастро народився 13 серпня 1926 року. У 1959 році після перемоги соціалістичної революції очолив кубинський уряд. Кастро відійшов від влади 2006 року через серйозне захворювання і передав управління країною своєму братові Раулю. Торік Рауль Кастро відновив дипломатичні відносини зі США, перервані весь час правління Фіделя.

XS
SM
MD
LG