Доступність посилання

ТОП новини

До Оболонського райсуду доставили «торнадівців» – речник


Оболонський райсуд, який розглядає справу «Торнадо», оточений спецпризначенцями, 16 серпня 2016 року
Оболонський райсуд, який розглядає справу «Торнадо», оточений спецпризначенцями, 16 серпня 2016 року

Конвойна служба доставила колишніх бійців роти спеціального призначення МВС України «Торнадо» до будівлі Оболонського районного суду Києва.

Як повідомила прес-секретар суду Інна Свинаренко, всіх обвинувачених доставили до суду.

Сьогодні має відбутися засідання.

16 серпня засідання у справі «торнадівців» перенесли у зв’язку з тим, що одному з обвинувачуваних стало зле і його забрала «швидка допомога».

Згодом у суді повідомили, що за результатами обстеження обвинувачений виявився цілком здоровим і здатним брати участь у судових засіданнях, то засідання у справі «торнадівців» призначили на сьогодні, на 11:30. У суді наголошують, що розгляд цього кримінального провадження проводиться у закритому режимі, оскільки обвинувачення містить злочини проти статевої свободи та статевої недоторканності потерпілих.

3 серпня засідання у цій справі перенесли на 9 серпня у зв’язку з неможливістю доставки до суду обвинувачених. А перед цим засідання суду у справі колишніх членів роти «Торнадо» 2 серпня закінчилося сутичками. Тоді поліція відкрила два кримінальні провадження.

Мітингувальники під судом вимагали, щоб засідання було відкритим, а також закликали до прискорення розгляду справи.

За даними Генпрокуратури, групу колишніх бійців роти «Торнадо» підозрюють у скоєнні злочинів за понад десятьма статтями Кримінального кодексу України, серед яких створення злочинної організації, катування, доведення особи до замаху на самогубство.

У 2015 році міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби особливого призначення МВС України «Торнадо».

XS
SM
MD
LG