Доступність посилання

ТОП новини

Іракський план збільшення експорту нафти сприяв зниженню цін на сировину


Ціни на нафту впали 22 серпня після того, як Ірак повідомив про плани збільшення експорту сирої нафти приблизно на 5% у найближчі кілька днів після відновлення постачання з трьох північних родовищ – Баба Ґорґор, Джамбур і Хаббаз.

Чиновники в Кіркуку, центру нафтової промисловості на півночі Іраку, повідомили Bloomberg News, що обсяг поставок зросте приблизно на 150 тисяч барелів.

Ці три нафтові родовища експлуатуються державною компанією Northern Oil Co., але експортний нафтопровід контролює напівавтономний регіональний уряд іракського Курдистану. Компанія припинила експорт з цих родовищ у березні через фінансові суперечності з курдським урядом.

Новий міністр нафтової промисловості Іраку Джаббар аль-Луаїбі минулого тижня заявив, що вирішить суперечності, і прем’єр-міністр Хайдер аль-Абаді зобов’язав міністерство нафти відновити прокачування нафти цим маршрутом.

Зранку 23 серпня котирування нафти марки Brent є нижчими за 49 доларів за барель, хоча ще наприкінці минулого тижня цей показник перевищував 51 долар за барель.

Ірак у 2016 році щосили намагається збільшити експорт нафти, щоб компенсувати падіння цін, яке підірвало доходи від експорту сировини. У липні, за повідомленням Міжнародного енергетичного агентства, іракський експорт сягнув позначки 3 мільйона 710 тисяч барелів на день.

XS
SM
MD
LG