Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина атакувала позиції курдів на півночі Сирії


Турецькі танки прямують до Джараблуса, 25 серпня 2016 року
Турецькі танки прямують до Джараблуса, 25 серпня 2016 року

Турецькі військові літаки вдарили по позиціях підтримуваних США курдських сил на півночі Сирії 27 серпня. Базована в Лондоні спостережна організація «Сирійська обсерваторія з прав людини» повідомляє, що під турецькі авіаудари та артилерійський обстріл потрапило село Аль-Амарна. Кілька днів тому за підтримки повітряних ударів США контроль над цим населеним пунктом захопили «Сирійські демократичні сили» (SDF), переважно курдське об’єднання.

У заяві так званої Військової ради Джараблуса, яка є частиною SDF, вказується, що напад на село спричинив жертви серед цивільних і є «небезпечною ескалацією, яка ставить під загрозу долю регіону». СелоАль-Амарна розташоване приблизно за вісім кілометрів на південь від Джараблуса, прикордонного міста, звільненого 25 серпня від бойовиків угруповання «Ісламська держава».

Раніше цього тижня турецькі танки і бронетранспортери перетнули кордон із Сирією в межах операції проти бойовиків із прикордонного району та з метою зупинити курдські сили від захоплення території. Туреччина попередила курдські сили, що вони мають піти з цього району. Туреччина розглядає курдське ополчення в цьому регіоні як продовження оголошеної поза законом організації – «Курдської робітничої партії».

XS
SM
MD
LG