Доступність посилання

ТОП новини

Викладачку українського вишу, яка їздила на конференцію до Криму, звільнили з роботи


Викладачку Національного університету імені Олеся Гончара у Дніпрі, яка у липні цього року брала участь у конференції в анексованому Росією Криму, звільнили з роботи через прогул. Про це Радіо Свобода 31 серпня повідомили у виші.

За даними університету, співробітниця вишу Людмила Стребуль днями вийшла з відпустки, тоді був підписаний наказ про її звільнення. Як поінформували в навчальному закладі, викладачку звільнили за статтею кодексу про трудові відносини: у той час, коли доцент їздила до Ялти, вона мала бути на робочому місці.

Окрім того, як повідомили в університеті, через неналежний контроль за дисципліною керівник кафедри, де працювала співробітниця, отримав догану.

Сама викладач публічно інформацію про своє звільнення не коментувала.

Наприкінці липня 2016 року Міністерство освіти й науки України заявило, що працівники кількох українських вишів брали участь у заході під назвою «10-а Міжнародна науково-практична конференція «Російська мова в полікультурному світі»», який відбувся 8–11 липня цього року в Ялті, на території незаконно анексованого Росією Криму.

У заяві йшлось про те, що міністерство довідалося про це з повідомлень ЗМІ й одразу звернулося за роз’ясненнями до керівників вишів. З’ясувалося, що жоден з українських науковців не перебував на заході як представник свого університету. Київський національний педагогічний університет імені Драгоманова та Дніпровський національний університет засудили вчинки своїх працівників, які до того ж їздили до Криму, не оформлюючи ні відгулів, ні відпустки, що є порушенням трудового законодавства. Лише один викладач Запорізького державного університету відвідував захід, перебуваючи у відпустці.

Про те, що українські викладачі з вишів Києва, Запоріжжя та Дніпра брали участь у заході в анексованому Росією Криму, повідомив журналіст Яків Носков у Facebook, опублікувавши фотографії з цього заходу.

XS
SM
MD
LG