Доступність посилання

ТОП новини

У Міносвіти хочуть підвищити вчителям зарплату


Міністерство освіти виступає за зміну тарифної сітки бюджетників на користь учителів, повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич. За її словами, це дасть змогу підвищити педагогам зарплату.

«У нас, якщо подивитися на єдину тарифну сітку, за якою виплачується зарплата всім бюджетникам, вчителі дуже низько… Звичайно, в цьому є несправедливість, що вчителі спозиціоновані з сьомого по 12-й тарифний розряд. І йде мова про те, щоб їх підняти трохи вгору, принаймні, в межах того бюджету, який ми маємо», – заявила Лілія Гриневич в ефірі Радіо Свобода.

На сьогодні, за словами Гриневич, середня зарплата вчителя становить три з половиною тисячі гривень.

«Але якщо ми візьмемо посадові оклади молодого вчителя, то по цьому найнижчому тарифному розряду це буде всього 2,5 тисячі гривень. І тому вона є дуже різна, ця зарплата. Директор школи може отримувати 4–4,5 тисячі гривень. Це теж залежить від його рівня кваліфікації», – зазначила Лілія Гриневич.

У середу на засіданні уряду прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що у 2017 році уряд планує підвищити зарплату вчителям.

За даними міністра освіти Лілії Гриневич, в системі загальної середньої освіти на сьогодні працює понад 444 тисяч вчителів.

XS
SM
MD
LG