Доступність посилання

ТОП новини

Станицю Луганську обіцяють перевести на електроживлення з контрольованої урядом території


Селище Станицю Луганську на лінії зіткнення у зоні конфлікту на Донбасі до середини жовтня обіцяють перевести на лінію електропередач, розташовану на підконтрольній Україні території.

Як пояснив директор департаменту житлово-комунального господарства Луганської облдержадміністрації Віталій Сурай, це зроблять, щоб у разі аварійних ситуацій не залежати від волі незаконних збройних формувань. На даний час електроенергія в селище надходить з непідконтрольної владі України території.

«Ми сподіваємося на якнайшвидше завершення луганським енергетичним об’єднанням будівництва лінії, яка закладена в їхню інвестиційну програму. До початку опалювального сезону нам обіцяють здати в експлуатацію цю лінію, щоб виключити ситуацію, яка сталася цього тижня», – заявив Сурай.

Нещодавно Станиця Луганська протягом п’яти діб залишалася без електрики через пошкодження лінії електропередач на непідконтрольній території. Сепаратисти не пропускали ремонтні бригади до місця пошкодження лінії, мотивуючи це замінуванням території. Усунути поломку вдалося тільки ввечері 1 вересня.

Станиця Луганська – контрольоване українською владою селище міського типу, прилегле до окупованого нині проросійськими сепаратистами міста Луганська. Від обласного центру Станицю Луганську відділяє природна перешкода – річка Сіверський Донець.

XS
SM
MD
LG