Доступність посилання

ТОП новини

Трамп: Росія навряд чи втручається у вибори в США


Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп
Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп

Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив 8 вересня, що Росія «напевне, навряд чи» намагається вплинути на вибори в США. «Гадаю, можливо, демократи поширюють це», – сказав Трамп ветерану американської політичної журналістики Ларрі Кінґу.

Шоу Кінґа нині транслюється на телеканалі RT America, який є американським партнером російської телемережі, що від початку своєї діяльності називалася Russia Today, тобто «Росія сьогодні».

«Я сподіваюся, що, якщо вони (росіяни – ред.) роблять щось, то хтось у змозі це розкрити, тож вони можуть закінчити це, тому що це не є прийнятним взагалі», – заявив Дональд Трамп.

Американські експерти з кібербезпеки звинувачують російські спецслужби в зламі в 2016 році електронного дистування Демократичної партії.

Представник Трампа припустив у коментарі інформаційному агентству AP, що республіканському кандидату не було відомо, що програма Ларрі Кінґа виходить в ефір підтримуваної Росією телемережі.

Раніше цього тижня Трамп повторив свою похвалу на адресу Володимира Путіна і висловив презирство Бараку Обамі. «Людина має дуже сильний контроль над країною», – сказав Трамп про Путіна. «Це зовсім інша система, і мені вона не подобається, але, звичайно, у тій системі, він є лідером, набагато більшим, ніж наш президент», – зазначив Трамп.

Кандидат на посаду президента США від Демократичної партії Гілларі Клінтон розкритикувала свого суперника за похвалу Путіна, назвавши це «образливим» і «таким, що лякає».

«Трамп хвалить Володимира Путіна, навіть вдається до дивного припущення, що він вважає російського президента кращим за нашого американського президента. Це не просто непатріотично, це не просто образливо для адміністрації та людини, яка займає посаду президента, це страшно, це небезпечно», – сказала Клінтон 8 вересня на прес-конференції в аеропорту «Вайт-плейнс» під Нью-Йорком.

Президентські вибори у США мають відбутися 8 листопада.

XS
SM
MD
LG