Доступність посилання

ТОП новини

Керівника київської філії ЦК «Азов» звільнили з-під варти


Керівника київської філії ЦК «Азов» звільнили з-під варти
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:33 0:00

Печерський районний суд Києва не задовольнив клопотання прокуратури про арешт на два місяці керівника київської філії цивільного корпусу «Азов» Сергія Філімонова, якого звинувачують у хуліганстві. Про це із зали суду повідомив кореспондент Радіо Свобода.

Філімонова випустили під особисте зобов’язання. Він свою вину не визнає, каже, що під час сутичок 9 вересня під офісом компанії «Київміськбуд» захищався, і, оскільки поліцейський був у цивільному, не знав, що перед ним правоохоронець.

Депутати Верховної Ради Олег Петренко (фракція БПП) та Андрій Білецький (фракція «Народний фронт») просили суд видати Сергія Філімонова їм на поруки.

Представники «Азова» пікетували Печерський суд. Перед входом до будівлі на вулиці Гайцана зібралися кількасот «азовців».

9 вересня під час сутичок під стінами будівельної компанії «Київміськбуд» трьох активістів «Азова» затримали поліцейські. Двох із них згодом відпустили. За даними поліції, тілесних ушкоджень під час акції, організованої представниками цивільного корпусу «Азов», зазнали двоє правоохоронців.

Підприємство «Київміськбуд» оголосило безстроковий страйк через події в Святошинському районі Києва та біля офісу підприємства.

Увечері 8 вересня представники цивільного корпусу «Азов» та місцеві жителі, що пікетували ділянку у Святошинському провулку у Києві, протестуючи проти планів забудови, увійшли на територію, де раніше забарикадувалися невідомі, що представлялися будівельниками від «Київміськбуду».

6 вересня у Святошинському провулку мали відбутися громадські збори щодо вирішення питання із забудовником, який, за словами жителів, незаконно привласнює прибудинкову територію. Проте під час зборів між невідомими, які ще напередодні заблокували автостоянку з автомобілями місцевих жителів, та ветеранами батальйону «Донбас», що виступили на боці місцевих жителів, виникла сутичка.

На місце цих подій приїжджав народний депутат Семен Семенченко. Він та ветерани бойових дій на Донбасі намагалися пройти на територію автомобільної стоянки, яку заблокували невідомі, але їх не впустили.

Поліція через події на будівництві у Святошинському провулку 6 вересня відкрила три кримінальні провадження за фактом перешкоджання депутатській діяльності, травмування поліцейського та за фактом хуліганських дій.

XS
SM
MD
LG