Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: саміт «нормандської четвірки» має сенс, коли з’являться реальні питання для обговорення


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

У Кремлі заявляють, що зустріч лідерів «нормандської четвірки» (України, Росії, Франції й Німеччини) має сенс, якщо з’явиться можливість обговорити конкретні питання щодо реалізації Мінських угод.

«У разі, якщо з’явиться перспектива обговорення субстантивних, конкретних питань, пов’язаних з реалізацією мінських домовленостей, то тоді, звичайно, є сенс проводити зустріч «нормандської четвірки» на найвищому рівні», – заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков 15 вересня.

Для такої зустрічі, зазначив він, «необхідна ситуація, коли з’являться реальні питання для обговорення».

«Власне, про це і йшлося на переговорах президента Путіна з канцлером Німеччини Меркель і президентом Франції Олландом у Китаї», – додав Пєсков.

Таким чином він відповів на запитання, чи можна очікувати в жовтні перезапуску переговорів у «нормандському форматі».

5 вересня канцлер Німеччини Ангела Меркель на саміті «Групи двадцяти» повідомила, що зустріч «нормандської четвірки» на найвищому рівні може відбутися незабаром, але про точний час вона не сказала. Президент Франції Франсуа Олланд зазначив, що може йтися про кілька найближчих тижнів.

7 вересня у Кремлі заявили, що президент Росії Володимир Путін наразі не планує зустрічатися з українським колегою Петром Порошенком. Хоча 5 вересня Путін сказав, що, крім «нормандського формату», іншого варіанту врегулювання в Україні чи хоча б спроби такого врегулювання немає.

XS
SM
MD
LG