Доступність посилання

ТОП новини

У Затоці Одеської області штурмували сільську раду після арешту її секретаря


У Затоці Одеської області, де напередодні поліція арештувала секретаря сільської ради, прихильники новопризначеного секретаря і її супротивниці влаштували сутичку біля сільради, а останні ще й намагалися штурмувати будівлю.

Із близько ста людей під будівлею сільської ради приблизно половина прийшла підтримати нового секретаря сільради Галину Барановську, а решта – Наталю Вернигору, ще одну кандидатку на цю посаду. Останні марно намагалися штурмувати будівлю сільради, а близько пів на п’яту надійшло повідомлення про мінування споруди, і обидві сторони розійшлися.

За попередньою інформацією, серед учасників сутички під сільрадою Затоки жодного потерпілого немає.

У середу поліція заарештувала попереднього секретаря сільради Затоки В’ячеслава Бокія. Його підозрюють у створенні злочинного угруповання та замовленні вбивства, заявила голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.

«Ми затримали останню і дуже важливу людину, яка реально є замовником і керівником цієї групи організованої злочинності. В Національну поліцію декілька місяців тому прийшла людина – правозахисник, який реально заявив, що через те, що він викриває цю злочинну групу, яка збирається злочинним шляхом заволодіти прибережною землею Затоки, його замовили й хочуть вбити», – сказала вона.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі написав у фейсбуці, що «боротьба з мафіозним спрутом у Затоці» підходить до розв’язки».

Раніше Саакашвілі заявляв, що в Затоці, курортному причорноморському селищі, де дуже дорога земля, вже багато років діє організована злочинна група, яка, за його словами, контролює сільраду, розтягує землі, мимохідь замовляючи вбивства, і спалює бази відпочинку. «Війна триває, і ми не збираємося в ній відступати», – заявляв тоді голова Одеської ОДА.

XS
SM
MD
LG