Доступність посилання

ТОП новини

Американські бомбардувальники здійснили обліт Південної Кореї


Американський бомбардувальник B-1B Lancer злітає з бази ВПС США в Південній Кореї
Американський бомбардувальник B-1B Lancer злітає з бази ВПС США в Південній Кореї

У Південній Кореї два американських надзвукових бомбардувальники здійснили обліт території цієї країни вдруге після ядерного випробування в Північній Кореї, проведеного на початку цього місяця.

Один із двох бомбардувальників B-1B, дислокованих на острові Гуам, приземлився 21 вересня на військово-повітряній базі в 120 кілометрах від кордону з Північною Кореєю. Представники ВПС США заявили, що політ був задуманий як демонстрація сили і прихильності «захищати і зберігати безпеку на Корейському півострові і в регіоні». Такі обльоти носять звичайний характер у тих випадках, коли на Корейському півострові посилюється напруженість.

Сполучені Штати також піднімали в повітря два бомбардувальника B-1B над Південною Кореєю минулого тижня, після того, як КНДР провела своє п’яте і найпотужніше ядерне випробування 9 вересня.

20 вересня в Пхеньяні заявили, що провели «успішне» випробування нового ракетного двигуна для запуску супутників. Космічні запуски Північної Кореї розглядаються як прикриття для випробувань балістичних ракет, оскільки КНДР намагається створити ядерну зброю і засоби її доставки дальнього радіусу дії.

XS
SM
MD
LG