Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: на суді у справі Чийгоза присутні представники Amnesty International


Ахтем Чийгоз
Ахтем Чийгоз

На засіданні суду у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза 27 вересня присутні представники моніторингової місії Amnesty International, повідомив його адвокат Микола Полозов.

На минулому засіданні у справі Чийгоза 21 вересня підконтрольний Росії Верховний суд анексованого Криму допитав трьох потерпілих. Жоден із них не зміг підтвердити провини Чийгоза.

Ахтема Чийгоза затримали в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі, з партії «Русское единство». Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

Справу Чийгоза російський суд розглядає в рамках «справи 26 лютого» після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо – щодо заступника голови Меджлісу і окремо – щодо інших фігурантів процесу – Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

Ахтем Чийгоз на суді відмовився визнавати себе винним.

XS
SM
MD
LG