Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі поранені троє військових – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу в результаті бойових дій на Донбасі жоден український військовий не загинув, троє поранені, повідомив речник Міністерства оборониУкраїни з питань АТО Андрій Лисенко.

Він зазначив, що це сталося в результаті обстрілу.

За словами Лисенка, вперше за останні два тижні спостерігається певна ескалація ситуації на Донбасі.

Речник АТО зазначив, що на луганському напрямку бойовики порушили перемир’я біля Станиці Луганської та у Попаснянському районі.

На донецькому напрямку, за даними Лисенка, зафіксували обстріли з мінометів.

«Зокрема, бойовики випустили 18 мін зі 120-мм мінометів та стріляли з бронетехніки в районі селища Нижнє Лозове, а також випустили ще 6 мін поблизу Зайцевого. Також тривають збройні провокації з боку противника Зайцевому, Троїцькому, Верхньоторецькому, Авдіївці», – сказав він.

Лисенко також повідомив, що також були порушення режиму тиші у Мар’їнці, біля Павлополя, Широкина і Старогнатівки.

В угрупованні «ДНР»звинувачують українських військових в обстрілах околиць Ясинуватої і Донецька. За їхніми словами, це сталося вчора ввечері і вночі. Луганські сепаратисти заявляють про два обстріли з боку українських військових упродовж минулої доби.

Лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня.

Наприкінці минулого тижня очільник донецьких сепаратистів Олександр Захарченко вказав, що бойовики можуть поновити бойові дії в разі порушень із боку української сторони.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG