Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: більшість військових 6-ї хвилі будуть демобілізовані в жовтні


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Основна частина військовослужбовців, призваних до лав армії в рамках шостої хвилі мобілізації, будуть демобілізовані в жовтні 2016 року, повідомив т.в.о. керівника Головного управління персоналу – заступник начальника Генерального штабу ЗСУ Володимир Талалай.

«Це остання черга з числа мобілізованих до 2014-2015 року. Звільнення вже почалося, до кінця вересня будуть звільнені 5%, але основна маса мобілізованих військовослужбовців звільниться в жовтні», – сказав Талалай 27 вересня у Києві.

За його словами, у ході демобілізації будуть звільненні в запас близько 20 тисяч військових. «Але ми працюємо щоденно з кожним військовослужбовцем, щоб вони уклали контракт, і ми надзвичайно зацікавлені, щоб їхній досвід був використаний тими , хто приходять їм на заміну», – підкреслив Талалай.

26 вересня президент України Петро Порошенко повідомив про підписання указу про демобілізацію військовослужбовців 6-ї хвилі. У Міністерстві оборони України заявляють, що на сьогодні потреби в оголошені чергової, сьомої, хвилі часткової мобілізації немає.

Як повідомляє прес-служба відомства, такої потреби немає завдяки проведенню успішної кампанії щодо набору військовослужбовців на службу за контрактом.

Президент Петро Порошенко заявляє, що на сьогодні 75% українського війська є контрактним. За його словами, від січня до серпня 2016 року до війська набрали понад 46 тисяч контрактників, а до кінця року очікується ще понад 20 тисяч.

XS
SM
MD
LG