Доступність посилання

ТОП новини

Міністр економіки Німеччини попередить Іран про умови для довгострокових угод із Заходом 


Зіґмар Ґабріель
Зіґмар Ґабріель

Міністр економіки Німеччини Зіґмар Ґабріель планує висловити Ірану умови, за яких Тегеран може сподіватися на довгострокові ділові угоди як з Німеччиною, так і з іншими європейськими партерами. Про наміри німецького урядовця в ході планованого візиту інформує сьогодні щотижневик Der Spiegel.

В інтерв’ю виданню Зіґмар Ґабріель заявив, що планує в Тегерані висловити стурбованість щодо дотримання прав людини в Ірані і його ролі у війні в Сирії.

Жодне підприємство не буде інвестувати в Іран в довгостроковій перспективі, якщо вважатиме, що санкції можуть бути відновлені.

«Частина цього, це ситуація в Сирії, де Іран відіграє вирішальну роль…Ми не можемо просто почати, як зазвичай, бізнес в наших відносинах з країнами, які беруть участь в цій убивчій війні», – сказав Ґабріель.

Крім того, Іран може мати нормальні і дружні відносини з Німеччиною, якщо Тегеран визнає право Ізраїлю на існування як держави, додав німецький урядовець.

Ґабріель сказав, що скептично ставиться до можливих нових санкцій проти Ірану, але Тегеран має розуміти, що в нинішніх умовах буде важко говорити про тривалу ділову співпрацю.

Візит міністра економіки Німеччини до Тегерана розпочинається 2 жовтня і триватиме два дні.

XS
SM
MD
LG