Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі повідомили про початок випробувань нового ракетного комплексу для армії


Радянські оперативно-тактичні ракетні комплекси «Точка-У» на параді в Києві 24 серпня 2016 року. Їх мають замінити нові перспективні проекти
Радянські оперативно-тактичні ракетні комплекси «Точка-У» на параді в Києві 24 серпня 2016 року. Їх мають замінити нові перспективні проекти

У Дніпрі державне конструкторське бюро «Південне» розпочало випробування нового оперативно-тактичного ракетного комплексу, який створюють за рахунок недержавних коштів, повідомили в ДКБ «Південне».

«Незважаючи на повну відсутність державного замовлення та відповідного фінансування, ДП «КБ «Південне» завершує розробку та вже почало дослідне відпрацювання нового оперативно-тактичного ракетного комплексу. Усі роботи підприємства та всієї кооперації виконуються за рахунок коштів, залучених ДП «КБ «Південне» від іноземних замовників», – заявили в ДКБ «Південне».

Інших подробиць щодо розробленого ракетного комплексу не повідомили.

Водночас у конструкторському бюро заявили, що Міністерство оборони готове поставити комплекс на озброєння української армії.

«Зараз міністерство оборони вкрай зацікавлено результатами цих робіт і виказує готовність поставити такий комплекс на озброєння Збройних сил України», – заявили в «Південному».

Наразі не ясно, про який саме ракетний комплекс ідеться. За заявами українських посадовців і даними преси, нині «Південне» розробляє відразу кілька ракетних комплексів. Повідомляли, зокрема, про проекти «Вільха» і «Грім», про керовану крилату ракету «Коршун».

У серпні 2013 року, за часів президентства Віктора Януковича, ДКБ «Південне» припинило роботу над проектом ракетного комплексу «Сапсан», до розробок якого, як вважають, повернулися нині й розвинули їх далі.

Державне конструкторське бюро «Південне» – одне з провідних підприємств світу з розробки ракетних комплексів і ракетно-космічних систем. Створене 1951 року.

XS
SM
MD
LG