Доступність посилання

ТОП новини

США звинувачують Іран у постачанні до Ємену ракет, що цілили в есмінець Mason


Есмінець ВМС США Mason
Есмінець ВМС США Mason

Американські високопосадовці звинувачують Іран у постачанні бойовикам руху «Аль-Хуті» ракет, які раніше цього тижня цілили у корабель ВМС США.

Голова сенатського комітету з питань збройних сил Джон Маккейн, поінформований Пентагоном про запуск із території Ємену трьох ракет по есмінцеві Mason, заявив 13 жовтня, що, ймовірно, Іран надав бойовикам ці ракети. Маккейн привітав рішення оборонного відомства США завдати у відповідь ракетний удар, який зруйнував мобільні радари, що використовуються рухом «Аль-Хуті» для запуску ракет.

Офіційний представник Державного департаменту США Джон Кірбі раніше сказав, що ракети були «надані бойовикам Хуті Іраном», хоча не відкинув імовірності того, що рух «Аль-Хуті» захопив кілька ракет єменської урядової армії.

Іран відкрито підтримує шиїтський рух «Аль-Хуті», що контролює столицю Ємену Сану. Водночас Тегеран заперечує, що озброює бойовиків.

Іран надіслав два військові кораблі до берегів Ємену після того, як Сполучені Штати завдали удару по радіолокаційних станціях бойовиків. Іран заявив, що цей крок покликаний «захистити торгові судна від піратства».

XS
SM
MD
LG