Доступність посилання

ТОП новини

ЄС: голови МЗС провели робочий сніданок із Павлом Клімкіним про Україну


Павло Клімкін, архівне фото
Павло Клімкін, архівне фото

Міністри закордонних справ країн-членів Європейського союзу, що зібралися на засідання Ради ЄС у Люксембурзі, провели робочий сніданок, присвячений становищу в Україні, повідомила журналістів голова МЗС Швеції Марґот Вальстрем.

За її словами, захід був «дуже цікавий»: на ньому виступив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Він мав можливість доповісти, що становище у Криму дуже важке. Він хоче, щоб ми допомогли наголосити на цьому. Це стосується не тільки кримських татар, а й усіх, хто живе у Криму», – сказала Вальстрем.

За її словами, Клімкін «описав великі виклики, а також реформаторські зусилля і поступ, якого досягли в Україні».

«Вважаю, що (в ЄС – ред.) є велика єдність у тому, що ми маємо далі підтримувати Україну, допомогти їй досягти успіху, бо вона може зникнути з поля зору через те, що так багато відбувається в Сирії і навколо втручання Росії в Сирії», – сказала міністр.

Становище в Сирії є головною темою нинішньої зустрічі Ради ЄС у форматі голів МЗС.

Міністр закордонних справ України, крім Люксембурга, в перебігу нинішнього робочого візиту відвідає також Брюссель.

Як повідомляли в Києві, програмою передбачена участь міністра в засіданні в форматі «Україна + Друзі України в ЄС» на рівні міністрів закордонних справ держав-членів Євросоюзу, про яке й повідомила Марґот Вальстрем.

Крім того, повідомили в міністерстві, Павло Клімкін також має провести двосторонні зустрічі з кількома колегами з ЄС, а також зустрітися з низкою чільних посадовців Євросоюзу.

XS
SM
MD
LG