Доступність посилання

ТОП новини

Сущенку складно отримати статус політв’язня через «державну таємницю» – адвокат


Роман Сущенко
Роман Сущенко

Адвокат затриманого в Москві українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін заявляє, що його підзахисному складно отримати статус політичного в’язня в Росії через наявність «державної таємниці» у справі. Про це адвокат сказавв інтерв’ю агенції «Укрінформ».

«Статус політв'язня надається з урахуванням низки обставин. Зокрема, потрібні документи з судових органів, щоб взагалі було зрозуміло, про що йдеться. Щоб стала зрозуміла політична ангажованість, протиріччя законам. А у справі Сущенка владою заявлено наявність «державної таємниці». І через це є складнощі з отриманням документів», – сказав Фейгін.

При цьому він висловив упевненість, що «в будь-якому разі Роман Сущенко заслуговує на статус політв’язня і, незважаючи на деякі перешкоди, його отримає».

30 вересня в Москві був затриманий український журналіст, власний кореспондент агентства «Укрінформ» у Франції Роман Сущенко, який прибув до Росії у приватних справах, щоб відвідати родичів. Федеральна служба безпеки Росії звинуватила його у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міністерства оборони України». 1 жовтня Лефортовський суд Москви заарештував журналіста на два місяці.

Міністерство оборони України категорично відкинуло заяви про причетність журналіста до відомства і до військової розвідки. Сам Роман Сущенко провини не визнає.

XS
SM
MD
LG