Доступність посилання

ТОП новини

У НБУ підтверджують обшуки у заступника Гонтаревої


У Національному банку України підтверджують інформацію про проведення силовиками сьогодні вранці обшуку за місцем проживання заступника голови НБУ Катерини Рожкової.

Як повідомляє прес-служба відомства, на даний момент обшук закінчився, Рожкова перебуває на робочому місці та виконує свої службові обов’язки.

За даними НБУ, слідчі дії поліція проводила в рамках розслідування банкрутства банку «Михайлівський».

Правління Національного банку вважає ці дії «черговим актом тиску» на посадових осіб НБУ.

«Всі рішення щодо віднесення банку «Михайлівський» до категорії неплатоспроможних приймалися колегіально правлінням НБУ у повній відповідності до чинного законодавства», – наголошують у Нацбанку.

Раніше сьогодні у соцмережах повідомлялося про обшуки у Рожкової. У поліції наразі не коментували ці слідчі дії.

23 травня Національний банк своєю постановою визнав банк «Михайлівський» неплатоспроможним і запровадив у ньому тимчасову адміністрацію. Вкладники банку «Михайлівський» вже кілька разів проводили акції протесту, вимагаючи повернення своїх вкладів. 12 серпня прокуратура Києва повідомила про затримання голови правління банку. Його підозрюють у розкраданні 870 мільйонів гривень банківських коштів та доведення банку до неплатоспроможності. 13 серпня суд арештував затриманого на 2 місяці.

Катерина Рожкова є заступником голови Національного банку України Валерії Гонтаревої, з 10 червня 2015 року до 18 січня 2016 року обіймала посаду директора департаменту банківського нагляду Нацбанку.

XS
SM
MD
LG