Доступність посилання

ТОП новини

США: лідер «Ісламської держави» аль-Багдаді втрачає контроль над бойовиками


Лідер угруповання «Ісламська держава» Абу Бакр аль-Багдаді
Лідер угруповання «Ісламська держава» Абу Бакр аль-Багдаді

Військові США заявляють, що лідер угруповання «Ісламська держава» Абу Бакр аль-Багдаді втрачає контроль над своїми бойовиками, коли іракські сили безпеки намагаються відбити в ісламістів Мосул.

Ця заява Джона Дорріана, речника міжнародної коаліції під проводом США, яка бореться з ісламістами в Іраку та Сирії, з’явилася після того, як 3 листопада з’явився запис аль-Багдаді із закликом до своїх бойовиків не здавати Мосул.

За словами Дорріана, хоча автентичність запису не підтверджена, це є спробою лідерів угруповання «Ісламська держава» комунікувати зі своїми бойовиками.

Наразі місцеперебування очільника угруповання «Ісламська держава» Абу Бакра аль-Багдаді невідоме. Систематично з’являються чутки про смерть чи поранення аль-Багдаді.

1 листопада іракські урядові війська зайшли у східні околиці Мосула. Це вперше за понад два роки іракські війська зайшли в місто.

Іракські урядові сили, бійці курдських загонів пешмерга, шиїтське ополчення за підтримки Ірану, а також представники сунітських племен наступають на Мосул з усіх боків, щоб витіснити бойовиків, які захопили місто в 2014 році.

XS
SM
MD
LG