Доступність посилання

ТОП новини

Суддя не призначав обшуків у Савіка Шустера – Печерський райсуд Києва


У провадженні Печерського райсуду Києва клопотань органів досудового розслідування чи прокурора про надання права на обшук, що стосується Савіка Шустера, не було. Про це 12 листопада на сторінці у Facebook повідомила прес-служба суду.

«2 листопада 2016 року слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва Карабанем В.М. у відкритому судовому засіданні були розглянуті клопотання прокурора щодо надання тимчасового доступу до речей та документів, які перебувають у володінні кіпрських компаній та банку Республіки Кіпр, які стосуються надання або повернення фінансового кредиту наданого Савіку Шустеру за договором позики (копії документів). Таким чином, в провадженні суду клопотань органів досудового розслідування чи прокурора про надання обшуку, що стосуються Савіка Шустера, не перебувало», – йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні на телеканалі Савіка Шустера «3S.tv» заявили про постанову Печерського райсуду Києва на закритому засіданні від 2 листопада щодо обшуку їхнього приміщення та помешкання телеведучого.

На сторінці у Facebook телеканалу розміщувалась копія постанови суду, з якої буцімто випливає, що суддя постановив провести обшуки за клопотанням прокурора у справі по факту податкової перевірки стосовно Савіка Шустера. В копії йшла мова про кримінальне провадження від 5 жовтня 2015 року за частинами 2-3, ст. 212 Кримінального кодексу України «ухилення від сплати податків».

В рамках досудового розслідування, згідно з відомими раніше деталями, громадянин Канади Савік Шустер вісім років тому взяв кредит на 1,34 мільйона євро, та не сплатив його вчасно.

У квітні цього року Київський міський центр зайнятості анулював телеведучому Шустеру дозвіл на роботу в Україні через «недостовірні дані в документах». Пізніше це рішення призупинила Держслужба зайнятості.

Савік Шустер веде політичне ток-шоу «Шустер Live» на телеканалі «3S.tv», він є гендиректором продакшн-компанії «Савік Шустер Студіо».

XS
SM
MD
LG