Доступність посилання

ТОП новини

Упродовж дня бойовики на Донбасі здійснили 8 обстрілів позицій ЗСУ – штаб


фото ілюстративне
фото ілюстративне

У прес-центрі штабу АТО у неділю повідомили, що проросійські сепаратисти з початку поточної доби і до 18-ї години 8 разів відкривали вогонь на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні на сторінці у Facebook.

«Сьогодні противник помітно зменшив кількість обстрілів на всіх напрямках. Щоправда, не припинив використовувати заборонене мінськими домовленостями озброєння. На маріупольському напрямку з озброєння танків, БМП, 82-міліметрових мінометів російсько-окупаційні війська вели вогонь по Красногорівці. З гранатометів і стрілецької зброї – по Новотроїцькому та Водяному. На донецькому – бойовики з мінометів та гранатометів обстріляли Луганське, а на луганському напрямку – Макарове», – повідомили у штабі АТО.

Раніше сьогодні українські військові повідомляли про 36 обстрілів за минулу добу з боку підтримуваних Росією сепаратистів на Донбасі. Також в результаті обстрілів було поранено трьох військових ЗСУ.

В угрупованні «ДНР» в неділю заявили, що українські військові обстріляли околиці Докучаєвська. За даними бойовиків, з вечора суботи ЗСУ випустили 300 артснарядів по підконтрольних бойовикам територіях. В сепаратистському угрупованні заявили, що через обстріли втратили двох своїх бійців, ще одного було поранено.

Луганські сепаратисти повідомляють, що ЗСУ напередодні стріляли 3 рази. В угрупованні «ЛНР» також стверджують, що українська сторона стягує військову техніку до лінії зіткнення.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Cторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG