Доступність посилання

ТОП новини

У ФСБ підтасовують факти для звинувачення колишніх кримських військових – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Федеральна служба безпеки Росії займається підтасовуванням фактів для того, щоб звинуватити колишніх військових, які перебувають на території анексованого Криму, в шпигунстві або диверсійно-розслідувальній діяльності для Міністерства оборони України, заявив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

«Як ми прогнозували, ФСБ Росії використовують бази даних, особисті справи колишніх військовослужбовців Збройних сил України або Чорноморського флоту Російської Федерації для того, щоб звинуватити їх у протиправних діях, а саме в шпигунстві і диверсійно-розвідувальній діяльності. Вони хочуть показати, що спецслужби Росії працюють продуктивно, ніби Україна веде агресивну політику», – сказав Лисенко в коментарі проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Спецслужби Росії пішли шляхом елементарного підтасування фактів. Насправді жодного українського військовослужбовця або розвідника ніхто ніде не затримував», – додав речник Міноборони.

Також він зазначив, що ФСБ будуть і далі застосовувати практику підтасування фактів, тому можна очікувати нових звинувачень і затримань.

24 листопада на офіційному сайті ФСБ Росії з’явилася інформація про затримання 22 листопада в Севастополі колишнього військовослужбовця штабу Чорноморського флоту капітана другого рангу запасу Леоніда Пархоменка, якого підозрюють у шпигунстві на користь України.

У СБУ цю інформацію назвали черговим фейком.

XS
SM
MD
LG