Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура оскаржила рішення суду про невизнання протиправною діяльності мера Львова у вирішенні проблеми сміттєзвалища


Прокуратура Львівської області оскаржила у Львівському апеляційному адміністративному суді рішення Львівського окружного адміністративного суду від 10 листопада, яким прокуратурі області відмовлено у визнанні протиправною бездіяльність міського голови Львова та виконавчого комітету Львівської міської ради щодо вирішення проблеми Грибовицького сміттєзвалища. Про це йдеться у повідомленні на сайті Генеральної прокуратури.

У відомстві нагадали, що раніше суд «підтримав позицію прокуратури та зобов’язав виконавчий комітет Львівської міської ради припинити діяльність Грибовицького сміттєзвалища».

«Зокрема, постановою Львівського окружного адміністративного суду зобов’язано виконавчий комітет Львівської міської ради невідкладно вжити заходів до припинення вивезення комунального підприємства «Збиранка» відходів на Грибовицьке сміттєзвалище», – йдеться у повідомленні.

«Водночас, цим же судом прокуратурі відмовлено у визнанні протиправною бездіяльність міського голови Львова та виконавчого комітету Львівської міської ради щодо вжиття заходів для вирішення зазначених питань», – наголосили у прокуратурі.

Наприкінці травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом спалахнула пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог львівського комунального підприємства «Збиранка». 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Тіло комунальника так і не знайшли.

XS
SM
MD
LG