Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі провели «Марш гідності» до 3-ї річниці побиття учасників Євромайдану


Під час «Маршу гідності» у Дніпрі, 1 грудня 2016 року
Під час «Маршу гідності» у Дніпрі, 1 грудня 2016 року

У Дніпрі відбувся «Марш гідності», приурочений до 3-ї річниці побиття учасників Євромайдану в Києві.

За даними організаторів, представників Цивільного корпусу «Азов», акція зібрала близько півтори тисячі людей, за даними правоохоронців – тисячу.

У руках учасники заходу тримали синьо-жовті прапори з тризубами.

За словами одного з координаторів Дениса Котенка, акція має на меті нагадати владі та правоохоронним органам про те, що за побиття людей ані на столичному Майдані, ані на дніпровському 2013 року досі ніхто не покараний.

«Ця дата пов’язана із жорстоким побиттям студентів у Києві. 2013 року в цей день велика кількість українців після побиття учасників акції протесту на майдані Незалежності в Києві розпочали Революцію гідності. Тому саме 1 грудня у Дніпрі ми нагадуємо українській владі та правоохоронцям, що ми нікуди не зникли. Активісти продовжують пильно стежити за подіями в країні», – заявив Денис Котенко.

Хода розпочалась біля пам’ятника Слави, що на початку центрального проспекту. Центральними вулицями міста активісти пройшли до будівлі обласного управління поліції, де провели мітинг. Вони скандували патріотичні гасла й співали українські повстанчі пісні.

Організатори акції також зазначили, що вибух гранати, який стався в середу біля офісу однієї з громадських організацій, ніяк не пов’язаний з їхньою акцією. Раніше користувачі соцмереж повідомляли, що вибух мав на меті завадити проведенню цього заходу.

XS
SM
MD
LG