Доступність посилання

ТОП новини

Казахстанський суд ув’язнив чоловіка за заклики приєднати Казахстан до Росії


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Суд у північному казахстанському місті Петропавловську засудив жителя Північно-Казахстанської області до п’яти з половиною років в’язниці «за розпалювання міжнаціональної ворожнечі в соціальних мережах і заклики приєднатися до Росії».

За інформацією прес-служби суду Північно-Казахстанської області, 5 грудня Ігоря Чупріна визнали винним у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі і заохоченні сепаратизму. За даними суду, він публікував в інтернеті заклики «зробити Казахстан частиною Росії».

У Північно-Казахстанській області з центром у Петропавловську проживає значна громада етнічних росіян і російськомовних громадян Казахстану. Регіон межує з Росією.

Щонайменше четверо громадян Казахстану були засуджені від 2015 року за звинуваченням у розпалюванні сепаратизму й міжнаціональної ворожнечі через інтернет.

Розгляд цих справ відбувався на тлі підвищеної занепокоєності влади Казахстану з приводу намірів Москви після її анексії українського Криму й участі в конфлікті на сході України, де підтримувані Росією сепаратисти захопили контроль над частинами Донецької і Луганської областей.

XS
SM
MD
LG