Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі вдвічі скоротили кількість обстрілів – штаб


Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що підтримувані Росією бойовики 7 грудня до 20 скоротили кількість обстрілів позицій українських військових. Ще 6 грудня у зведенні штабу АТО йшлося про 45 обстрілів із боку сепаратистів.

За повідомленням штабу, на Маріупольському напрямку бойовики зі 120-міліметрових мінометів обстріляли Чермалик та Широкине, а з 82-міліметрових – Красногорівку.

На Донецькому напрямку, як твердять українські військові, зі 152- та 122-міліметрової артилерії бойовики обстрілювали Водяне, з мінометів – Верхньоторецьке, із озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – Авдіївку та Луганське.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілі околиць Донецька, а також стверджують, що пожежа на Авдіївському коксохімічному заводі, розташованому на контрольованій українською владою території, розпочалася внаслідок обстрілу з боку Збройних сил України.

В угрупованні «ЛНР» ще не інформували про бойові дії впродовж минулої доби.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з вересня, але він щоразу порушувався. Cторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG