Доступність посилання

ТОП новини

Дострокові вибори президента Росії «технічно неможливі» – голова ЦВК


Елла Памфілова
Елла Памфілова

Голова Центральної виборчої комісії Росії Елла Памфілова заявляє, що проведення у 2017 році дострокових президентських виборів «неможливе технічно».

За словами Памфілової, їй набридло «як папузі» без кінця спростовувати повідомлення про дострокові вибори. Вона наголосила, що голосування відбудеться в визначений законом час – у березні 2018 року.

Припущення про перенесення виборів у Росії почали обговорювати в російських ЗМІ у вересні в зв’язку з запланованим в проекті бюджету на 2017 рік виділенням 15 мільярдів рублів для Центрвиборчкому. Тоді Памфілова спростувала ці чутки. Повідомлення про дострокові вибори неодноразово спростовували і в Кремлі.

Президент Росії Володимир Путін раніше заявляв, що ще не вирішив, чи буде він вкотре балотуватися на посаду глави держави. У середині листопада джерела російського телеканалу «Дождь» повідомляли, що в Кремлі обговорювали план провести вибори президента Росії не в березні 2018 року, коли офіційно закінчиться термін повноважень Володимира Путіна, а на рік раніше – навесні 2017 року. Однак від цієї ідеї нібито відмовилися після перемоги Дональда Трампа на виборах президента США.

На цю ж тему:

Путін заявив про бажання «успішно завершити свою кар’єру»

Операція «Наступник» і достроковий відхід Путіна: чому видалили інтерв’ю із прогнозами політолога

XS
SM
MD
LG