Доступність посилання

ТОП новини

У «ДНР» заявили, що не віддадуть нікого у відповідь на жест доброї волі України


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

В угрупованні «ДНР», визнаному в Україні терористичним, заявили, що у відповідь на оголошений владою України план односторонньо звільнити 15 затриманих як жест доброї волі, щоб розблокувати процес звільнення заручників, вони не звільнять жодного з українських бранців.

Як заявила російському агентству «Інтерфакс» Дар’я Морозова, що називає себе «обмудсменом» у цьому угрупованні, там готові прийняти 15 звільнених їхніх прихильників, але лише в односторонньому порядку. За її твердженням, яке наводить агентство, сепаратисти вже «досить видали в односторонньому порядку».

При цьому вона також заявила, що сподівається на завершення до кінця року обміну полоненими за формулою «всіх на всіх». «Із нашого боку перешкод немає. Тепер черга за рішенням (президента України Петра) Порошенка», – заявила вона.

Раніше у п’ятницю в угрупованні «ДНР» знову заявили про готовність провести з Києвом обмін полоненими за формулою «228 на 8».

Про таке саме співвідношення вони вже заявляли 7 грудня, коли відкинули пропозицію представників української сторони обміняти полонених за формулою «всіх на всіх».

Як повідомляла тоді представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, угруповання «ДНР» у відповідь на пропозицію віддати їм 228 затриманих українською владою в обмін на 42 українців заявило, що може віддати тільки вісьмох. Угруповання «ЛНР», за її словами, заявило, що має тільки 6 українських затриманих, за звільнення яких воно вимагає понад 440 осіб.

За даними СБУ, в полоні бойовиків перебувають 108 громадян України, безвісти зниклими вважають 495 людей, з яких 135 – військовослужбовці і співробітники правоохоронних органів.

Звільнення заручників є однією з вимог мінських домовленостей про врегулювання на окупованій частині Донбасу.

XS
SM
MD
LG