Доступність посилання

ТОП новини

Родини полонених на Донбасі отримають виплати на загальну суму 8 мільйонів гривень – Геращенко


Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко

Наступного тижня родини полонених мають отримати виплати від держави на загальну суму 8 мільйонів гривень. Про це перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила у Facebook.

«Користуючись присутністю в бюджетну ніч у ВР всього складу уряду, обговорила з прем’єр-міністром і міністром оборони ситуацію з виплатами родинам заручників-військових. Володимир Гройсман запевнив, що вже підписав всі відповідні нормативні акти, а Степан Полторак поінформував, що міністерство оборони спрямувало на ці виплати 8 мільйонів гривень», – зазначила вона.

«Ми відслідковуємо цю ситуацію і перевіримо, чи отримали родини всі виплати», – запевнила Геращенко.

6 вересня Верховна Рада ухвалила зміни до статті 9 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» (щодо забезпечення рівності прав військовослужбовців на грошове забезпечення).

Законом встановлено, що за військовослужбовцями, захопленими в полон або заручниками, а також інтернованими в нейтральних державах або безвісно відсутніми, зберігаються виплати в розмірі посадового окладу за останнім місцем служби, окладу за військовим званням, надбавки за вислугу років, інших щомісячних додаткових видів грошового забезпечення постійного характеру та інші види грошового забезпечення з урахуванням зміни вислуги років та норм грошового забезпечення.

Родинам зазначених військовослужбовців щомісячно виплачується грошове забезпечення, в тому числі додаткові та інші види грошового забезпечення, в порядку та в розмірах, що встановлюються Кабінетом міністрів.

За останніми даними СБУ, у заручниках у бойовиків на Донбасі залишаються понад 100 людей, зниклими безвісти вважаються 495.

XS
SM
MD
LG