Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: фігуранта «газової справи» Свіченка оголосили в розшук


У Національному антикорупційному бюро України заявили, що запобіжний захід у вигляді домашнього арешту створив передумови для втечі одного з фігурантів так званої «газової справи», колишнього директора компанії «Надра Геоцентр» Сергія Свіченка, і його оголосили в розшук.

«Цей випадок вкотре доводить необхідність якнайшвидшого створення Спеціалізованого антикорупційного суду за принципом професійності, відкритості та прозорості», – мовиться у повідомленні прес-служби бюро.

У НАБУ нагадують, що Сергія Свіченка затримали 28 червня 2016 року під час спроби перетину кордону з Росією.

У лютому 2017 року суд обрав запобіжний захід у вигляді застави розміром 20 мільйонів гривень з обов’язком носити електронний засіб контролю з моменту внесення застави.

У НАБУ зазначають, що заставу, яку мали внести впродовж п’яти днів, не внесли, водночас Нацполіція повідомила, що не має засобів контролю.

Згідно зі свідченнями дружини Сергія Свіченка, 10 лютого він залишив місце постійного проживання, наразі місце його перебування невідоме, зв’язок із ним відсутній.

16 лютого 2017 року його оголосили у розшук, до Державної прикордонної служби скеровано відповідну інформацію, додають у НАБУ.

Свіченка підозрюють в участі у схемі розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з компанією «Укргазвидобування». У цій справі, серед інших, проходить і екс-депутат від фракції «Воля народу» Олександр Онищенко, який називає звинувачення проти себе фіктивними.

XS
SM
MD
LG