Доступність посилання

ТОП новини

Суд відправив фігурантів «справи 26 лютого» Асанова і Дегерменджі під домашній арешт


Алі Асанов під час суду (архівне фото)
Алі Асанов під час суду (архівне фото)

Підконтрольний Кремлю Центральний районний суд Сімферополя змінив запобіжний захід для фігурантів «справи 26 лютого» Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі з утримання під вартою на домашній арешт. Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Едем Семедляєв.

Раніше повідомлялося, що адвокати обвинувачених клопотали про зміну запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. На засіданні суду їх підтримав прокурор Єгор Іванцов.

Після анексії Росією Криму на півострові почали судити кримськотатарських активістів, які 26 лютого 2014 року брали участь в мітингу прихильників територіальної цілісності України, їм протистояли активісти партії «Русское единство», якою керував на той момент нинішній голова Криму Сергій Аксьонов.

Суд розділив «справу 26 лютого» на дві: окремо щодо заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза і окремо щодо інших фігурантів – Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

Верховна Рада України офіційно оголосила початок тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG