Доступність посилання

ТОП новини

Пєсков: рух військової техніки біля кордону з КНДР не пов'язаний з ескалацією у регіоні


Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявляє, що рух російської військової техніки біля кордону з Північною Кореєю є частиною планових навчань і ніяк не пов'язаний із ескалацією в регіоні. Про це він сказав під час перебування на Далекому сході 21 квітня.

Водночас Пєсков відмовився детальніше коментувати відео, оприлюднені місцевими засобами інформації, на яких видно, як у Приморський край прибувають вантажні потяги з танками і ракетами.

Напередодні місцеві видання повідомили про передислокацію російської важкої військової техніки в бік кордону з Північною Кореєю. ЗМІ цитували місцевих жителів, які висловлювали побоювання, що рух техніки спричинений загостренням відносин між США і КНДР.

Речник Східного військового округу Олександр Гордєєв, однак, спростував побоювання і заявив, що рух російської військової техніки відбувається в рамках підготовки до планових військових навчань і «не має стосунку до політики».

За даними Гордєєва, навчання триватимуть до 29 квітня. Після цього вся військова техніка має повернутися у місця постійної дислокації.

Напруження довкола Північної Кореї різко зросло після двох ядерних випробувань Пхеньяна в 2016 році і низки пробних запусків балістичних ракет.

19 квітня віце-президент США Майк Пенс с пообіцяв в «значну й ефективну» відповідь США на будь-яку атаку.

28 квітня Рада безпеки проведе спеціальне засідання, присвячене північнокорейській ядерній програмі. Воно пройде під головуванням держсекретаря США Рекса Тіллерсона, зі звітом виступить генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш. На засідання запрошені міністри закордонних справ країн-членів Ради безпеки ООН.

XS
SM
MD
LG