Доступність посилання

ТОП новини

Тіллерсон заявляє про відсутність довіри між США і Росією


Державний секретар США Рекс Тіллерсон
Державний секретар США Рекс Тіллерсон

Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявляє, що наразі довіри між Вашингтоном і Москвою практично немає. Договір щодо контролю за озброєннями і ситуацію в Україні він назвав сферами, де Росія «є не надто корисною сьогодні».

При цьому він зазначив про необхідність відновлення певного рівня довіри з Росією.

«Нам потрібно працювати над довгим списком речей – він наших військових угод та ядерних домовленостей – до України, Криму та інших місць, де Росія є не надто корисною. Сподіваюся, що ми зможемо почати будувати новий шлях щодо співпраці. Не знаю, чи це вдасться, але ми спробуємо», – сказав Тіллерсон 3 травня під час виступу в Державному департаменті США.

Останнім часом відносини між Росією і США загострилися через війну в Сирії. 7 квітня США завдали ракетного удару по базі сирійських урядових військово-повітряних сил у відповідь на хімічну атаку по контрольованому сирійськими повстанцями місту. Захід, зокрема і Вашингтон, покладає відповідальність на цю атаку на сирійські урядові сили, підтримку яким надає Росія. У Кремлі заперечували застосування сирійськими силами отруйних речовин.

Після відходу президента США Барака Обами і приходу до влади президента Дональда Трампа в Кремлі висловлювали сподівання на поліпшення російсько-американських відносин. Тепер риторика російської сторони змінилася.

XS
SM
MD
LG