Доступність посилання

ТОП новини

Північна Корея звинуватила ЦРУ в плануванні вбивства Кім Чен Ина


Кім Чен Ин стежить за військовими навчаннями, 26 квітня 2017 року
Кім Чен Ин стежить за військовими навчаннями, 26 квітня 2017 року

Пхеньян звинуватив Центральне розвідувальне управління США в плануванні вбивства лідера Північної Кореї Кім Чен Ина на тлі зростання напруженості в регіоні.

Як йдеться в повідомленні Міністерства державної безпеки Північної Кореї, яке цитують державні ЗМІ, ЦРУ і розвідка Сеула «вступили у змову», що за допомогою «біохімічних речовин» вбити Кім Чен Ина під час публічних урочистих заходів в Пхеньяні.

«Ми будемо вишукувати і безжально знищувати терористів ЦРУ США і маріонеткової розвідки Південної Кореї», – йдеться в заяві. Влада Північної Кореї заявляє, що «планування замаху» на Кім Чен Ина рівносильне «оголошенню війни».

У заяві немає інформації про те, як вдалося викрити цей «сценарій», і про те, що сталося з імовірним шпигуном.

США і Південна Корея це повідомлення наразі не коментували.

Словесна війна між Заходом і Північною Кореєю загострилася в останні тижні на тлі напруженості на Корейському півострові через ядерну програму Пхеньяна і останні випробування балістичних ракет.

Нещодавно президент США Дональд Трамп заявив, що готовий зустрітися з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином «за слушних обставин».

«Якби було доцільно для мене з ним зустрітися, я б це мав за честь», – заявив Трамп в інтерв’ю Bloomberg, опублікованому 1 травня.

XS
SM
MD
LG