Доступність посилання

ТОП новини

Президенти Німеччини та Ізраїлю поспілкувалися за кухлем пива – ЗМІ


Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр свій чотириденний візит до Ізраїлю напередодні почав з короткої неформальної зустрічі зі своїм ізраїльським колегою Реувеном Рівліном в Єрусалимі за кухлем пива– напередодні запланованої зустрічі з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу. Про це повідомляють агентства DPA та AFP.

В офісі Штайнмаєра повідомили, що він зустрінеться з Нетаньягу 7 травня, а потім знову з президентом Ізраїлю Реувеном Рівліном. Планується також, що президент Німеччини також зустрінеться з президентом Палестини Махмудом Аббасом 8 травня в його штабі в Рамаллі.

Це перший візит Штайнмаєра після обрання переважно на церемоніальний пост президента на початку цього року. Він їздив до Ізраїлю раніше, коли працював міністром закордонних справ.

Візит Штайнмаєра відбувається на тлі дипломатичного скандалу між Біньяміном Нетаньягу і міністром закордонних справ Німеччини Зігмаром Габріелем. Нетаньягу скасував зустріч 25 квітня з Габріелем після того, як німецький міністр мав зустріч з представниками правозахисних груп, критично налаштованих до ізраїльського уряду. У Штайнмаєра зустрічі з правозахисними групами не заплановані.

XS
SM
MD
LG