Доступність посилання

ТОП новини

Штаб: ситуація на Донбасі залишається напруженою, сьогодні було 27 обстрілів позицій ЗСУ


У штабі АТО заявляють, що ситуація у зоні бойових дій на Донбасі залишається напруженою, сьогодні з боку підтримуваних Росією бойовиків зафіксовано 27 обстрілів позицій українських військових.

Як повідомляє прес-центр штабу, на донецькому напрямку з артилерії калібру 122-міліметрів, озброєння БМП, мінометів калібру 120 та 82-міліметрів, гранатометів та кулеметів великих калібрів сепаратисти обстрілювали позиції Збройних сил України біля Троїцького.

На цьому напрямку, за даними штабу, зафіксовані обстріли також біля Опитного, Верхньоторецького та Авдіївки з різних видів озброєння.

«На приморському напрямку з протитанкових ракетних комплексів, мінометів калібру 82-міліметрів, озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів ворог гатив по позиціях поруч Водяного. 82-міліметрові міномети, гранатомети та кулемети великих калібрів противник застосовував по опорних пунктах неподалік Красногорівки. По позиціях морських піхотинців поблизу Широкина противник вів вогонь з озброєння БМП, а під Павлополем – з озброєння БТРів», – йдеться у повідомленні.

У штабі зазначають, що на луганському напрямку з 120-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів бойовики обстрілювали позиції ЗСУ біля Кримського та Новозванівки.
Украинские силовики за прошедшие сутки 35 раз нарушили режим прекращения огня, обстрелам подверглись 14 населенных пунктов. Об этом сегодня сообщили в оперативном командовании ДНР.

В угрупованні «ДНР» заявили, що українські військові минулої доби 35 разів порушили режим припинення вогню. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» звинувачують українських військових в обстрілі населеного пункту Фрунзе. За даними бойовиків, унаслідок цього обстрілу поранена мирна жителька.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG