Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі поранені троє українських воїнів – штаб


У зоні бойових дій 18 травня зазнали поранень троє українських військових, повідомляє штаб української воєнної операції на Донбасі. За цими даними, підтримувані Росією бойовики впродовж минулої доби 40 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України вздовж усієї лінії розмежування.

Понад половина з цих обстрілів зафіксована на Приморському напрямку, ідеться в ранковому зведенні. По укріпленнях українських військових у районі Широкиного, Водяного, Талаківки, Лебединського та Бердянського бойовики неодноразово били з мінометів калібру 120 міліметрів, а по Широкиному стріляли ще й з артилерійських систем калібру 122 міліметри, інформує штаб АТО.

Як стверджують українські військові, сепаратисти обстріляли також житлові райони Красногорівки та Бердянського, внаслідок цих обстрілів ніхто з цивільних не був поранений.

В угрупованні «ДНР» Збройні сили України звинувачують в обстрілах околиць Донецька, Горлівки та півдня контрольованої бойовиками території. В угрупованні «ЛНР» твердять, що українські військові зірвали розведення сил і засобів поблизу Станиці Луганської.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG