Доступність посилання

ТОП новини

Військові: з початку доби втрат не було


У прес-центрі штабу антитерористичної операції проти спільних російсько-сепаратистських сил на окупованій частині українського Донбасу повідомили, що з початку доби станом на 18-у годину втрат серед українських воїнів не було.

За даними військових, протягом дня ситуація вздовж усієї лінії фронту відносно стабілізувалась, враховуючи те, що противник не застосовував важкого артилерійського озброєння. З початку доби, станом на 18-у годину, бойовики 16 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України на всіх трьох оперативних напрямках – приморському, донецькому й луганському.

«Ситуація вздовж усієї лінії розмежування перебуває під повним контролем підрозділів сил АТО. Однак, враховуючи досвід вогневої активності проросійських бандформувань, противник може знову активізуватись у темну пору доби. Тож, у разі потреби, українські захисники готові дати ворогові гідну відсіч на будь-якій ділянці лінії розмежування», – запевнили військові.

В угрупованні «ДНР», що за підтримки Росії і її Збройних сил захопило частину Донецької області, ще пополудні заявляли про загибель одного бойовика і низку обстрілів із боку українських силовиків, серед того, за їхніми словами, і з застосуванням важкого артилерійського озброєння, в першу чергу по позиціях угруповання в Донецьку й сусідніх населених пунктах. Наскільки можна зрозуміти, це їхні дані про події ще попередньої доби.

У схожому угрупованні «ЛНР» на Луганщині, що так само, як і донецьке, визнане в Україні терористичним, теж іще пополудні заявляли про обстріли його позицій українськими силовиками протягом попередньої доби; про втрати там не повідомляли.

Про припинення вогню на лінії контакту домовлялися вже багато разів, та жодного разу цей режим не втримувався. При цьому сторони щоразу заперечують свою вину в порушеннях і звинувачують у провокаціях іншу сторону.

XS
SM
MD
LG