Доступність посилання

ТОП новини

У перший день літа МНС попереджає про пожежну небезпеку


У Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій України попередили про пожежну небезпеку, яка посилюється з встановленням сухої погоди та нехтуванням правил відпочинку на природі влітку. Про це йдеться в повідомленні на сайті ДСНС.

«В Україні розпочалося літо і від початку цього тижня по всій території держави спостерігається здебільшого суха та тепла погода. За таких умов зростає ризик збільшення кількості загорань в екосистемах. Адже з кожним днем люди активніше вирушають на відпочинок на природу та ігнорують заклики рятувальників не провокувати виникнення пожеж. Як результат – минулої доби підрозділи ДСНС ліквідували 123 загорання сміття, трави, залишків сухої рослинності», – повідомили рятувальники.

За даними ДСНС, випадки загорань у лісах за останні дні фіксувались на Миколаївщині та Луганщині.

«Розводьте багаття лише у визначених для цього місцях, не кидайте непогашені сірники на суху лісову підстилку і обов’язково загасіть вогнище, залишаючи місце відпочинку», – звернулися рятувальники до громадян.

Укргідрометцентр повідомляє, що 1 червня у південній та східній частинах України місцями короткочасний дощ, гроза, вдень в окремих пунктах град та шквали 15-20 м/с, на решті території без опадів. Температура вдень 24-29 градусів.

XS
SM
MD
LG